Evenementen

Published on april 14th, 2014 | by Marlou

Wat te doen op koningsdag?

Dit jaar is het dan zover we gaan met zijn alle Koningsdag vieren! Voorheen kenden we deze feestelijk oranje gekleurde feestdag als Koninginnedag. Maar sinds koning Willem-Alexander vorig jaar april ingehuldigd is wordt deze feestdag Koningsdag genoemd. De naam is misschien iets anders maar de feestdag zal op de meeste plekken op dezelfde gezellige manier gevierd worden als voorheen. Natuurlijk worden er weer volop feestjes en festivals georganiseerd in de verschillende steden. In dit artikel vind je er een paar maar natuurlijk niet allemaal. Op meerdere websites vind je een  gedetailleerd overzicht van festiviteiten in jouw stad!

1. Amsterdam

In Amsterdam zal er weer volop geweest worden net als de voorgaande jaren. Overdag kunt u genieten van de uitgebreide vrijmarkten verspreid over heel Amsterdam. Ook zal u op en rondom de vrijmarkt veel activiteiten voor kinderen vinden. Denk daarbij aan schminken, zelf muziek maken of meedoen aan verschillende sportfestiviteiten. Koningsdag is een nationale feestdag waarop het feesten letterlijk centraal staat. Zoals elk jaar staan er weer grote en kleine events op de planning.

E&A Events, ALDA Events en 4PM Entertainment presenteren met King’s Land een echt koninklijk feestje bij de Amsterdam RAI. Reken op meerdere podia en veel bekende namen uit de muziekindustrie, zoals Martin Garrix, Armin van Buren, Showtek, Sunnery James en Ryan Marciano. 12.00-20.00 uur, kaarten: €27,50 (standaard), €32,50 (late bird).

2. Den Haag

Haagse Koninginnedag is inmiddels een begrip geworden in Den Haag zelf en daarbuiten. Den Haag staat bekend om haar geheel eigenzinnige manier van het vieren van het Oranjefeest dat doen ze dan ook met rondvaarten tot en met rondritten op historische trams. Ook hier wordt er volop koningsnacht gevierd in verschillende kroegen en clubs.

25 april 2014 – Kings & Dictators 2014 In Havana Den Haag wordt er weer volop gefeest met koningsnacht! Vanaf 22:00 is iedereen welkom om te swingen op House, Classics, Top 40 hits en R&B. Kaarten: €5,00

3. Utrecht

Zoals ieder jaar zijn er ook weer veel optredens van verschillende artiesten en dj’s in de stad. De vrijmarkt in Utrecht begint al om 18:00 op 25 april en eindigt pas rond 18:00 26 april. Je kunt in utrecht op 25 en 26 april du helemaal los gaan op het Neude, Lucasbolwerk, Ledig Erf en Janskerkhof.

25 april 2014 – Oranje Bal In de Winkel van Sinkel  wordt weer het jaarlijkse Oranje bal  gevierd. Vanaf 23:00 tot 06:00 is iedereen welkom om te feesten! Door het brede aanbod muziek stijlen is er voor ieder wat wils. De dresscode is natuurlijk oranje! Kaarten:  €15,00 (voorverkoop), €20,00 ( deur)

4. Maastricht

Ook Maastricht heeft zo haar tradities. een traditie die zij al jaren hebben is de fanfare die in de ochtend door de stad trekt. Ook staan er in Maastricht natuurlijk een vrijmarkt en andere festiviteiten op de planning.

25 april 2014 – King’s Night Maastricht 2014 Zin om te feesten? Vier je koningsnacht dan in La Bonbonniere! Van 21:30 tot 03:00 kun je los gaan op de muziek in verschillende zalen. Kaarten: €25,00

5. Den Bosch

In Den Bosch vind je net als in veel andere steden de vrijmarkten en de straatmuzikanten. Voorheen was de vrijmarkt alleen bedoeld voor kinderen, maar de laatste tijd krijgt de rommelmarkt steeds meer het karakter en gezelligheid. Wat je in Den Bosch veel tegen zult komen is de cabaret optredens op de openlucht podia. Ook hier staan er dus meerdere festiviteiten op de planning!

25 april 2014 – Karrenstraat!=oranjestraat! In de openlucht wordt  hier een feestje gebouwd! Op 25 en 26 april is iedereen welkom om te feesten op de muziek. De toegang is gratis en dresscode natuurlijk oranje!


About the AuthorBack to Top ↑