Dagje weg

Published on januari 9th, 2013 | by Marlou

Dagje Kasteel Heeswijk

In de bossen tussen ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven ligt het mooie Kasteel Heeswijk. Deze voormalige waterburcht uit de 11e eeuw is een goede optie voor een dagje uit. Regelmatig staan er concerten en theateruitvoeringen gepland en kan er genoten worden van rondleidingen door het kasteelmuseum, open dagen die het kasteel ieder seizoen viert of een kop koffie in de eigen brasserie ‘Het Koetshuis.’

Concerten Kasteel Heeswijk

Ook voor de komende maanden staat er weer een reeks concerten gepland. Het muziekaanbod is zodanig breed dat er voor ieder wat wils bij zit. Geniet voor een kleine prijs van onder andere klassiek, populair, jazz, wereldmuziek, korenzang, solo, ensembles of akoestisch. Neem voor de concertagenda van de komende maanden een kijkje op de website van Kasteel Heeswijk.

Museum Kasteel Heeswijk

Achter Kasteel Heeswijk schuilt een interessante geschiedenis. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot ver in de middeleeuwen. Archeologisch onderzoek heeft aangetoond dat de bouw van het kasteel kort voor 1100 moet zijn begonnen. Dat is inmiddels al meer dan negenhonderd jaar geleden. Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van het Kasteel, is er het kasteelmuseum. Daarnaast zijn er rondleidingen.

Brasserie Kasteel Heeswijk

Voor de bezoekers van Kasteel Heeswijk, fietsers of wandelaars is er Brasserie ‘Het Koetshuis’. Strijk hier neer voor een lekkere lunch, binnen of op het mooie terras. De lunchkaart biedt naast vele soorten dranken verschillende soorten soep, tapas, kaasplankjes en salades. Uiteraard is er ook mogelijkheid tot het nuttigen van alleen een kopje koffie en een stuk gebak.

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑