Dagje weg

Published on oktober 25th, 2013 | by Marlou

Dagje Groningen

Wanneer je graag een leuke stedentrip wilt doen is Groningen een goede optie. Er zijn genoeg mogelijkheden om te shoppen, er zijn vele leuke terrasjes en daarnaast zijn er allerlei andere bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom de stad Groningen. Hieronder geven we enkele leuke tips over bezienswaardigheden in Groningen.

De Martinitoren

De Martinitoren is één van de belangrijkste bezienswaardigheden in Groningen. De bouw van de toren werd in 1482 voltooid en was destijds 127 meter hoog. Nadat Waalse troepen in 1577 hun aftocht bliezen, werden vreugdevuren op de toren ontstoken en brandde de toren af tot 66 meter. Bijna 100 jaar later was de toren gerestaureerd en reikt hij met 97 meter als hoogste gebouw van Groningen boven de stad uit.

Je kunt de Martinitoren bezoeken en beklimmen. Hierbij wordt een entreeprijs gevraagd, volwassenen betalen 3 euro en kinderen 2 euro.

Stripmuseum

Het stripmuseum is leuk voor jong en oud. Er kunnen allerlei unieke strips bezichtigd worden, daarnaast zijn er ook veel leuke activiteiten te doen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld leren hoe je een stripgezicht tekent. In de Nickelodeonhoek zijn ook allerlei activiteiten te doen.

Groninger museum

Het Groninger museum werd geopend in 1994, de kunst is niet alleen in het gebouw te bekijken, het museum zelf is ook al een kunstwerk op zichzelf. Er zijn verschillende collecties te vinden in het museum die zeker de moeite waard zijn.

Hapje eten

Na een dagje Groningen is het leuk om ook de culinaire kant van de stad te ontdekken. Een leuke restaurant voor een heerlijke maaltijd is Javaans Eetcafe Groningen. Zij serveren overheerlijke gerechten van traditionele Indonesische keuken. Het restaurant won in 2012 de Gouden Tapknop voor beste horeca zaak in de regio Groningen, Drenthe en Friesland.


About the AuthorBack to Top ↑