Stedentrip

Published on februari 26th, 2018 | by Marlou

0

5 leuke must-sees en do’s in Den Haag

Ben je binnenkort in de buurt van Den Haag en wil je er een gezellig uitstapje van maken? Graag nemen we je mee in onze 5 tips om te doen in Den Haag. Mocht je niet al te veel geld willen betalen aan taxi’s of vervoer, bij autoverhuur rotterdam airport en autoverhuur eindhoven airport kun je al vanaf 36 een auto huren.

 

Beleef de hoogtepunten van Nederland in Madurodam

Niet alleen de kinderen vinden Madurodam leuk, voor ons als volwassenen is het ook zeer interessant om de architectonische hoogtepunten te zien. Daarnaast is er veel te leren over de oorlogsheld George Maduro en Nieuw Amsterdam, oftewel het hedendaagse New York.

Bezoek het Binnenhof en de Ridderzaal

Wanneer je in Den Haag bent, moet je natuurlijk wel alle toeristische plekken hebben gecovered! De meest herkenbare attracties zijn dan ook het Binnenhof, de Ridderzaal en het Torentje. Via het Torentje stap je binnen in het hart van de tweede kamer. Bestijg de trappen van de Ridderzaal en bezoek de troon van Koning Willem-Alexander.

Bewonder het Meisje met de parel in het Mauritshuis

Het Mauritshuis toont naast het meisje met de parel, nog veel meer bekende schilderijen uit de Gouden Eeuw. Zo zijn er meesterwerken te zien van Jan Steen, Johannes Vermeer en Frans Hals. Het Mauritshuis organiseert wisselende programma’s met leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud.

 

Maak een strandwandeling in Scheveningen

Niet ver van het centrum ligt het strand van Scheveningen. Ruim 3 km lang is het wijde zandstrad van Den Haag. Scheveningen staat bekend om haar beroemde pier. Vlak naast het strand vind je allemaal leuke bars, restaurants en cafés. De drukste periode is in het hoogseizoen, waarin zowel toeristen als de locals genieten van de zon en het strand.

Sluit af bij het beste visrestaurant Simonis aan de haven

Wie Den Haag goed wil afsluiten met Den Haag’s vissenvangst zit goed bij visrestaurant Simonis aan de haven. Zowel voor jong en oud zijn er lekkere gerechten verkrijgbaar, waaronder verse gamba’s, haring en salades.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑